Submenu

onze paardenkliniek

Onze goed geoutilleerde kliniek aan de Schimmeldijk 1 in Vorden ligt aan de doorgaande weg tussen Vorden en Hengelo Gelderland en is gemakkelijk bereikbaar. In onze kliniek beschikken we over alle faciliteiten om uw paard goed en veilig te kunnen onderzoeken, behandelen, opereren en eventueel op te nemen.

Uw paard onderzoeken

In de centrale onderzoeksruimte kunnen we uw paard in de onderzoeksbox veilig en verantwoord onderzoeken en zo nodig specifieke handelingen uitvoeren. Zo kan er van uw paard een scopie worden gemaakt van de voorste luchtwegen en kan er bijvoorbeeld een longspoeling (BAL= Broncho-alveolaire lavage) verricht worden om de oorzaak van bepaalde luchtwegaandoeningen te kunnen achterhalen.

Ook voor uitgebreide gebitsbehandelingen verwelkomen we uw paard graag in onze kliniek.

Naast de centrale onderzoeksruimte is een aparte röntgenruimte aanwezig en een echo apparaat om betrouwbare beeldvormende diagnostiek mee uit te voeren. Daarnaast beschikken we op de kliniek ook over een eigen laboratorium, zodat we diverse onderzoeken direct en snel uit kunnen voeren. Zoals bloedonderzoek maar ook mestonderzoek, urineonderzoek, melkonderzoek en biestonderzoek. Dit is met name van toepassing bij spoedgevallen en het snel inschatten van een prognose. Voor meer uitgebreide bloedonderzoeken sturen wij het bloed op naar een landelijk laboratorium.

Op het buitenterrein zijn een monsterbaan, een harde en een zachte longeercirkel aanwezig om op verantwoorde wijze een keuring of kreupelheidsonderzoek te kunnen doen.

Opereren

In de volledig ingericht operatiekamer met katrolsysteem voeren wij onder gasanesthesie allerlei chirurgische ingrepen uit. Na de operatie kan uw paard in de aangrenzende uitslaapkamer zo veilig mogelijk uit de narcose ontwaken. Deze uitslaapkamer is speciaal voor dit doel ingericht met rubberen wanden en vloer.

Opname van uw paard

Opname van uw paard in de paardenkliniek kan in één van onze ruime stallen op het terrein. Deze stallen zijn voorzien van camerabewaking. Voor en na een geplande operatie kan uw paard hier op de kliniek worden opgenomen in onze ruim opgezette buitenstallen. We beschikken tevens over voldoende weidegang om de paarden overdag te kunnen laten grazen. Ons gekwalificeerde personeel is goed getraind om de paarden te verzorgen, te voeren en te verplegen. Ook tijdens het gynaecologie seizoen kan uw merrie met of zonder veulen bij ons gestald worden en gebruik maken van weidegang.

Bij sommige oorzaken van koliek kan het voor u en voor ons een goede oplossing zijn het paard hier op te nemen, in de gaten te houden en te behandelen. Denk hierbij met name aan verstoppingskoliek of zandkoliek. Meer ernstige aandoeningen van koliek hebben vaak meer nodig en kunnen dan door ons doorgestuurd worden naar een kliniek waar ze geopereerd kunnen worden en op een IC afdeling verpleegd kunnen worden. Ook sommige wonden hebben vaak intensieve zorg nodig en moeten vaak een verbandwissel ondergaan. Hiervoor kan het paard ook bij ons opgenomen worden.

Tevens zijn er speciale boxen aanwezig om uw paard, mocht het zover komen op een zo’n aangenaam mogelijke en veilige manier in te kunnen laten slapen. De verdere afhandeling hieromtrent kunt u desgewenst ook aan ons overlaten.