• Terugblik op de patiënten van de maand 2016

Terugblik op de patiënten van de maand 2016

Terugblik op de patiënten van de maand 2016

Het afgelopen jaar hebben we iedere maand een bijzondere patiënt 'aan het woord' gelaten. Hoe is het nu met al deze kanjers?!

 

Hoe is het nu met Bumper?

Bumper was patiënt van de maand januari. Hij had er toen al een intensieve en spannende periode op zitten, hoe zou het nu, bijna een jaar later, met hem gaan? Eigenaresse Silke schrijft:

"Sinds onze Teckel Bumper vorig jaar oktober verlamd raakte aan zijn achterhand en met spoed geopereerd werd aan een driedubbele hernia, is hij weer bijna compleet hersteld. Het waren moeilijke tijden met veel therapie en (kop)zorgen, maar het heeft er voor gezorgd dat Bumper nu (ruim een jaar later) voor zo'n 95% weer de oude is. 
Nog steeds gaan we zo'n 1x per 5 à 6 weken naar hydrotherapie voor 'onderhoud'. Buiten dat het goed is voor de opbouw van zijn spieren en zenuwen, vindt Bumper het vooral heel erg lekker. Want als hij op de onderwater loopband staat krijgt hij leverworst uit een tube! Feest! 

Hij gaat gewoon weer mee met de dagelijkse wandelingen met de andere hond. Hoewel hij tegenwoordig wel wat sneller moe is, loopt en rent hij weer compleet zelfstandig. Ook wil hij weer als vanouds (te) grote stokken mee naar huis nemen die hij 'gevangen' heeft, haha! Af en toe hapert er een achterpootje en is hij even zijn ritme kwijt, maar dat lijkt vooral een schoonheidsfoutje te zijn en heeft hij er verder geen last van. We hebben een roerig jaar achter de rug. Maar als ik zie hoe fantastisch hij hersteld is, ben ik vooral heel erg blij dat we er toen voor hebben gekozen om Bumper te laten opereren bij DGD! Groetjes van ons!"

 

Hoe is het nu met Chica?

In februari was Chica patiënt van de maand. Zou ze nog steeds agressief miauwen aan het begin van de nacht? Eigenaresse Ria vertelt:

"Met Chica gaat het goed. Als ze weer onrustig wordt vanwege andere katten in de tuin,geven we haar een pipetje mecurius corossivus. Daar word ze weer rustiger van. Maar de tussenpozen worden steeds langer. Het is net of Chica geestelijk wat sterker is geworden en er beter tegen is opgewassen."

 

 

 

Hoe is het nu met Nino?

In maart hadden we Nino als patiënt van de maand. Zou het haar baasjes Wilfred en Ingrid gelukt zijn, om niet te bezwijken voor haar trouwe blik tijdens het eten?  Haar baasjes vertellen:

"Vorig kaar augustus is  Nino met haar afvalrace begonnen. Nino was in juli gesteriliseerd en werd dikker... Voor haar hele lichamelijke gesteldheid was het beter dat ze zou afvallen. Binnen drie maanden was ze vier kilo lichter, veel energieker.. en daarbij zag ze er heel mooi uit. Ze werd zelfs vijf jaar jonger geschat! Nu een jaar later gaat het nog steeds goed met haar. Als we naar de dierenarts moeten, loopt ze gelijk op de weegschaal. Zo kunnen we het goed blijven controleren. Ze blijft op gewicht en ziet er nog altijd prachtig uit!"

 

Hoe is het nu met Suus?

Suus stond in april te schitteren op onze website. Het gaat nog steeds erg goed met haar. Hoe kan het ook anders als je super hondenleven hebt.

 

 

 

Hoe is het nu met Buddy?

Buddy heeft een roerig jaar achter de rug, hoe zou het nu gaan met onze patiënt van de maand mei? Zijn bazinnetje Jeannette vertelt:

"Met Buddy gaat het super, hij heeft nergens meer last van. Hij is een vrolijke, blije Golden Retriever van inmiddels 4 jaar oud. We denken dat hij het hele voorval vergeten is. Hij snuffelt tijdens het wandelen nog graag met zn neus over de grond, en als er iets lekkers (bv een weggegooid boterhamzakje met inhoud) tussen de struiken ligt loopt ie er rechtstreeks op af....en als je er dan niet snel genoeg bij bent heeft ie 't al te pakken. Kortom hij heeft er niet echt van geleerd. Wij houden hem echter goed in de gaten. We zijn hartstikke blij met onze vrolijke blije lieve hond!"

Met groet,
Jeanette ter Haar en een poot van Buddy

 

Hoe is het nu met Jaap?

In juni was Jaap onze patiënt van de maand. Hij had een engeltje op zijn schouder. Nu een half jaar na de aanrijding, vertelt eigenaresse Monique dat het goed gaat met Jaap. Hij is fysiek hersteld, maar is nog wel schrikkerig als er een auto hard langs komt rijden welke hij niet heeft zien aankomen. De wens die Monique in juni uitsprak, is gelukkig uitgekomen!

 

 

 

 

 

Hoe is het nu met Raisa?

Juli was de maand voor Raisa, waarin zij het verdiende om patiënt van de maand te zijn. Hoe zou het nu met haar gaan? De ingestuurde foto verklapt al veel. Haar eigenaresse Karin schrijft:

"Het gaat echt super met Raisa! Natuurlijk zijn we pas 5 maand later, en botbreuken zoals bij Raisa hebben toch echt wel lang de tijd nodig om te herstellen. Maar we hebben het heel rustig aan gedaan, eerst veel rust en langzamerhand steeds een heel klein beetje opbouwen.
Ze gedroeg zich super, heeft keurig aan een tuigje in de tuin gelegen! We vonden het best eng om haar weer de vrijheid terug te geven, zou ze het redden, loopt ze niet te ver weg, kijkt ze uit met oversteken en is ze snel genoeg…? Het antwoord is: Ja!!

Alles gaat uitstekend, ze klimt weer in bomen, helpt elke morgen mee de kippen voeren en we hebben zelfs alweer verse muis op de keukenmat voor het ontbijt! Natuurlijk is het nog niet helemaal 100 % (dat zal het waarschijnlijk ook niet worden, maar dat is niet erg), als ze hard rent doet ze dat op 3 pootjes. Ook de trap aflopen is wat onhandiger, maar ze redt zich prima…
We zijn dat ook heel blij dat Tanya haar zo goed opgelapt heeft, natuurlijk, het kost een paar centen, maar elke keer als we Raisa weer rond zien rennen genieten we zoveel van haar, dat is niet in geld uit te drukken!"

 

Hoe is het nu met Pien?

Patiënt van de maand augustus: Pien stond zelfs met een filmpje op onze website, van een probleem, dat we vaker tegenkomen in de zomermaanden. Hoe het nu met haar gaat?

Eigenaresse Sabine vertelt:

"Met Pien gaat het weer uitstekend. Nadat ze geholpen was wilde ze een poos niet meer naar buiten, maar na een paar weken was ze alweer gauw de oude. Kijk maar naar de foto; lekker relaxen!! Nogmaals erg veel dank voor de goede zorgen."

 

Hoe gaat het nu met Berend?

Hoe zou het nu met Berend zijn, de patiënt van de maand september. Eigenaresse Heleen, van de toen 5 maanden oude Berner Sennenpup schrijft:

"Berend is inmiddels 9 maanden oud. Hij is inmiddels een oude bekende bij de dierenartsenpraktijk in Vorden. Net na de operatie, deze zomer, heeft Berend nog een keer een stuk speelgoed  opgegeten. Weer zijn we meteen naar de praktijk in Vorden gegaan. Gelukkig was er geen operatie nodig. Inmiddels gaat het heel goed met Berend. Hij groeit goed en luistert steeds beter. In het bos speelt hij graag met andere honden.  Hij zal niet snel meer een knuffel of speelgoed opeten, alhoewel ik dat ook niet hardop durf uit te spreken….."

 

Hoe gaat het nu met Guusje?

Guusje, Bunker en Dolfje, waren eigenlijk alle 3 patiënt van de maand oktober. Een bijzonder verhaal, wat inmiddels uitgegroeid is tot een echt hondengezin. 

Eigenaar Marius vertelt ons:

"Hallo met Guusje, Bunker en Dolfje en zijn zusjes Guusje en Indy gaat het goed. Moeder Guusje is goed hersteld van de keizersnede en sterilisatie. Vader Bunker is een echte pubervader en een leuk speel maatje voor zoon. Samen zijn het ook twee echte pubers. Dolfje doet het super groeit goed, hij zit vol kattenkwaad en is nu 16 weken en weegt 9,4 kilo. Zijn zusje Guusje weegt 8,4 en zijn grote zus Indy 10 kilo."

 

Hoe is het nu met Basil?

November, is nog maar net voorbij en hoe fijn is het, dat we kunnen vertellen dat Basil nu prima op gewicht is. Hij is van 47kg afgevallen naar 34,5kg, in 8 maanden tijd; een topprestatie! Verder afvallen is niet wenselijk, dus is het dieet veranderd in de variant ‘weight control’. Iedere 2 weken wordt zijn bloedsuiker gecontroleerd, deze schommelt nog wel helaas. We gaan er voor om dit in 2017 ook onder controle te krijgen!

 

 

Bedankt

Namens het gehele team van de Graafschap Dierenartsen bedanken wij al onze patiënten en hun baasjes, voor het in ons gestelde vertrouwen. De eigenaren van de patiënten van de maand bedanken wij voor hun bijdrage aan dit maandelijks terugkerende item op onze website. Voor 2017 wensen wij iedereen heel veel gezondheid en vooral een beestachtig nieuwjaar!!!