Bent u doorverwezen door uw eigen dierenarts?

U kunt dan zelf een afspraak maken voor de scan. Graag ontvangen onze dierenartsen voorafgaand aan de afspraak een doorverwijsbrief met de patiëntenkaart van uw dier. Deze kunt u door uw dierenarts laten emailen naar doorverwijzing@dgdierenartsen.nl Wij zorgen ervoor dat uw eigen dierenarts na afloop een verslag met de uitslag van het onderzoek ontvangt. Voor de behandeling en eventuele nacontroles kunt u ook gewoon bij uw eigen dierenarts terecht (tenzij anders afgesproken).

Moet mijn huisdier nuchter zijn?

Voor goede opnamen is het belangrijk dat uw huisdier stil ligt tijdens de scan. De scan vindt daarom altijd plaats onder een lichte narcose. Uw huisdier mag daarom 12 uur van tevoren niet meer eten, maar wel gewoon water drinken.

Er is een uitzondering: konijnen en cavia's mogen juist niet nuchter zijn.

wanneer kan ik de uitslag verwerken

De dierenarts kan de beelden na het onderzoek direct bekijken en beoordelen. Afhankelijk van het onderzoek, worden de beelden ook beoordeeld door een externe radioloog. Onze dierenartsen nemen dan binnen 24 uur contact met u op over de uitslag van het onderzoek.

Mag ik zelf bij de scan aanwezig zijn?

De CT scan maakt gebruik van röntgenstraling. De dierenarts en de paraveterinair assistent nemen dan ook tijdens de scan plaats in een aangrenzende stralingsvrije ruimte, waarvan zij uw huisdier goed in de gaten kunnen houden. Tijdens de scan vragen wij u plaats te nemen in de wachtruimte. De scan duurt afhankelijk van het onderzoek tussen de 10 en 30 minuten.

waar moet ik mij melden?

Bij binnenkomst kunt u zich aanmelden aan de balie. De assistent(e) weet van uw komst en zoekt indien nodig de gegevens van uw huisdier erbij. Na het bezoek kunt u zich ook weer afmelden aan de balie. U krijgt indien nodig instructies en medicatie voor uw huisdier mee.