mijn werkwijze

Er leiden meerdere wegen naar Rome. Ik kijk verder en zoek naar oplossingen gericht op de situatie waarin u en uw hond(en) zich bevinden. Dit in plaats van alleen maar de standaard verhalen te houden.

Mijn ervaring is dat mensen vaak lang wachten met een hulpvraag waardoor de problemen uit de hand kunnen lopen. Mijn doelstelling is: open, eerlijk en toegankelijk zijn. Ik ben een groot voorstander van het positief trainen. Ik probeer in overleg met u een plan te maken dat bij u en uw hond past.

U krijgt een advies op maat. Een realistisch, eerlijk en haalbaar advies. Het is uiterst belangrijk dat de aanpak naadloos aansluit bij het probleem van u en uw hond en wij zetten ons daar volledig voor in. Ik verwacht echter ook de volledige inzet van u. Want zonder uw eigen energie en inzet zal het probleem niet opgelost kunnen worden.

Daarnaast hebben ik als paraveterinair dierenartsassistent direct contact met de dierenarts wat de weg kort houdt bij het vermoeden van lichamelijke oorzaken van het probleemgedrag. Een hond met een lichamelijk probleem zal hiervoor eerst behandeld moeten worden voordat er gedragsmatig aan de slag gegaan kan worden. Een hond die bijvoorbeeld angstagressie vertoont, maar ook pijn heeft door artrose, zal eerst door een dierenarts bekeken en behandeld moeten worden omdat pijn ook agressie kan veroorzaken.

Hoe ik train

Door inzicht te krijgen in het probleemgedrag van uw hond, dagelijkse gewoontes te doorbreken en problemen te voorkomen, help ik u al op een stuk op de goede weg. Vervolgens train ik op positieve wijze het gewenste gedrag. U zult merken dat het trainen dan een stuk plezieriger wordt! Ik werk niet op basis van correctie, omdat:

  • ik van mening ben dat het vertrouwen tussen baas en hond wordt geschaad
  • bij correctie men de hond eerst de fout in laat gaan om dit vervolgens te corrigeren
  • de schade bij verkeerd straffen veel groter is dan bij verkeerd belonen
  • men de hond niet leert welk gedrag wél gewenst is
  • corrigeren vaak uit frustratie gebeurt

Hoe werkt het?

U kunt een afspraak maken voor een telefonisch consult. Afhankelijk van uw hulpvraag kan het zijn dat het advies is om een afspraak te maken voor een gedragsconsult aan huis. Tevens is het mogelijk, indien het probleem zich hier voor schikt, om voor een gedragsconsult een afspraak te maken op de onze locatie in Leesten op woensdag- en vrijdagochtend. Soms kan het zijn dat ik u al kan helpen met alleen telefonisch advies.
U kunt een telefonisch consult aanvragen via dit formulier. Edith Voortman zal dan contact met u opnemen voor een afspraak.
 

Wat zijn de kosten en wat krijgt u daarvoor?

Op deze pagina vindt u een overzicht van de prijzen voor gedragstherapie.

meer informatie

Op de volgende pagina's vindt u informatie over kynologisch gedragstherapeut Edith Voortman: